POWER OIL AND GAS

Menanti Payment Kedua dari Nuffnang



Alhamdulillah, walaupun blog nie dah lama tak update, tapi masih jugak dapat menjana sedikit income. Lepas la untuk bayar renew domain Jamaluddin.net nie bulan depan. Dalam diam domain nie dah hampir setahun jugak umurnya.

Nie adalah kali kedua Jamal cashout earning dari Nuffnang. Yang pertama dulu hampir RM200, tapi disebabkan Nuffnang kata ada fraud clicks di blog nie, maka diorang potong earning Jamal tue jadi RM80 lebih je. Jamal tak kesah pun, mungkin takde rezeki agaknya. Lagipun masa tue masih baru lagi dengan Nuffnang, nasib baik la diorang tak banned terus akaun Jamal nie.

Rindu rasanya nak update blog nie, dan Jamal mohon maaf kalau tak mampu nak balas semua komen korang dalam blog nie ye.

10 comments:

Zainal Abidin said...

salam jamal...

waaa..best ler...ini baru ler hidupp ada makna...hehehehe


tahniah jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam n thanks ZA,

Alhamdulillah rezeki..nie baru ler blogging ada makna..hehe

maszmadi said...

alhamdulillah rezeki, dari Google Adsense dpt, dari nuffnang pon dapat kan, seronoknya. bila la masz nak jadi mcm jamal ni.. huhu

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takpe masz, sikit-sikit lama-lama jadi bukit jugak nanti.'

Jamal nak sampai tahap sekarang nie pun paling kurang makan masa setahun dua jugak la.

:-)

Terbelog said...

best gakkan..
sambil2 ada blog
dapat duit

kak mah said...

Tahniah...

feyus said...

Tahniah jamal.. Boleh r belanja aku nanti.:) hehehe
The players win the cup, you will win the car! #CelcomAxiata

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Haha..blanje kawan2 pakai duit sendiri la..Duit blog untuk bayar PTPTN..hehe

Anonymous said...

tapi jamal.. aku syorkan kau apply innity.. masyuk beb.. sebulan 80 ke 150 gerenti.. janji dlm bulan tuh ade update entry..

aku nyer blog dah lama balik modal buat bayar hosting ..

http://www.rileks.info

nuffnang ni lambat masyukk 6 bulan baru bole cashout tuh pun dalam 50 ke 90 jer.. http://dikir-barat.super-resources.com

tapi bila aku baca ko nyer adsense tuh 17 usd sehari.. memang menawan dah ... hold 3 bulan buleh bayar hosting premium..

salam kenal , syok gak baca blog kau - naza

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Naza,

For your info, aku dah 2 kali cuba apply dengan Innity, dan 2 kali tue jugak kena reject. Mungkin xde rezeki lagi.

Then bila earning Nuffnang aku start drop, tue yg aku fokus kat blog english pulak. Layan Adsense memang berbaloi-baloi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...