POWER OIL AND GAS

Payment Google Adsense keenam RM500.90

 
Hujung bulan ialah masa yang ditunggu-tunggu oleh semua pekerja yang makan gaji. Baik yang kerja pejabat mahupun part time blogger macam Jamal nie. Sebab hujung bulan la masa duit gaji masuk, boleh la shopping sakan nanti..hehe

Buat blogger yang berkerja part time dengan Google macam Jamal nie, hujung bulan ialah masa Google Adsense bayar gaji kitorang. Itupun dengan syarat earning terkumpul korang untuk sesuatu bulan tue melebihi USD$100. Dan Alhamdulillah masuk bulan nie dah 6 kali Jamal terima bayaran dari Google Adsense tanpa ada masalah walau sekalipun. 

Untuk bulan nie, baru je sebentar tadi Jamal balik dari CIMB Bank untuk cashkan bayaran Google Adsense nie dengan menggunakan perkhidmatan Western Union. Memang amat mudah dah cepat. Alhamdulillah bulan nie Jamal dapat USD$164.93 je, iaitu bersamaan dengan RM500.90. Memang biasanya Jamal akan dapat sekitar USD$150-250 tiap-tiap bulan dengan Google Adsense nie. Tapi semuanya bergantung kepada kerajinan Jamal update dan promote blog. Kalau lagi banyak traffic dan klik, lagi banyak la boleh jana duit dengan Google Adsense nie.




google adsense, earning google adsense, payment google adsense, cashout google adsense, western union, western union google adsense, cimb western union, income google adsense

10 comments:

kutoOobambOo / ericoanaci said...

nk tanya lah .. kenapa sy punya add sens tak leh approve yer.. dia kata bahasa malay tak approve . tp sy tgk awk punya blog kebanyakkn bahasa malaysia? ada cara tak? pls email

Hazmin Hamudin said...

Bestnya pakai iklan google adsense ni. Masih belumberjaya nak merasa duit dari blog.

Jamaluddin Abu Bakar said...

Kalau apply pakai blog BM memang la Google x approve.

Nak apply Google Adsense kena pakai ada Blog English yang dah well established. Ada banyak entry dan traffic agak ok. Kalau x memang Google reject.

Yang jana duit dengan Google Adsense tue bukan blog nie sebenarnya. Jamal ada blog english yang khas untuk letak iklan Google Adsense nie.

nurul said...

wah,saya dari dulu xlepas2 $2 usd..masih belum berjaya juga..hu2

Jamaluddin Abu Bakar said...

Yeke, xpe la slow2 InsyaAllah berjaya jugak nanti.

Jamal nak sampai tahap nie makan masa setahun jugak la dengan Google Adsense.

ain dzaya said...

murahnyer rezeki..ain xle leh pun nk buat google adsense..ta pandai pasang.

"Moga moga tak jumpa douchebag.".

Jamaluddin Abu Bakar said...

Alhamdulillah rezeki..:-)

La nape pulak x pandai pasang..meh Jamal ajarkan..hehe

Terbelog said...

bila google nak epruf blog bm ye

nurul said...

aik,boleh yer guna blog campur bahasa atau melayu pasang adsense?

Jamaluddin Abu Bakar said...

Nurul: Masih dalam experiment lagi nie.

So far google x bagi warning lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...