POWER OIL AND GAS

RM52.57 Sehari dengan Google Adsense



Assalamualaikum semua. Hari nie Jamal nak kongsikan kejayaan Jamal dalam dunia blog nie dengan kawan-kawan semua. Semoga ianya memberikan semangat kepada korang untuk terus maju dalam dunia blog nie. Dan ianya bukanlah bertujuan untuk menunjuk-nunjuk.

Setelah hampir 10 bulan Jamal berhempas pulas membangunkan sebuah blog 
English iaitu poweroilandgas.com , kini tibalah masanya Jamal mengecapi hasil usaha tersebut. Kejayaan itu tidaklah datang bergolek, ianya perlukan usaha gigih dan ditambah dengan kesabaran.

Alhamdulillah semalam telah mendatatkan rekod Earning Tertinggi Google Adsense untuk tempoh sehari bagi akaun Google Adsense Jamal. Earning tertinggi tue korang boleh lihat sepertimana gambar dan screenshot yang Jamal letakkan diatas tue. Semalam Jamal telah dapat USD17.18 iaitu bersamaan dengan RM52.57 sehari.


Jika Jamal boleh maintain earning seperti ini setiap hari, dalam sebulan Jamal boleh dapat :-

RM52.57 x 30 = RM1577

Woww, lumayan sungguh kalau dapat income sebulan macam nie. Tapi nak maintain traffic tue yang susah. Kena selalu update dan pastikan entry yang dihasilkan tue berkualiti dan menarik lebih ramai lagi pengunjung. InsyaAllah usaha akan diteruskan untuk memantapkan lagi blog poweroilandgas.com nie.

Alhamdulillah, syukur atas nikmat dan rezeki pemberian dari-NYA.




earning google adsense, earning tertinggi google adsense, buat duit dengan google adsense, cara buat duit dengan google adsense, pendapatan google adsense, income dari google adsense

24 comments:

azri johan said...

wah,bestnya ada google adsense..
boleh apply untuk blog bahasa melayu tak ye?

Munnafendy said...

tahniah jamal =)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Setelah membuat kajian dan merujuk kepada Q&A session dengan Otai-Otai Adsense dan pekerja Google.

Maka dirumuskan bahawa Google Adsense x boleh diletakkan didalam website/blog yang menggunakan Bahasa Melayu sebab kalau ikut T&C Google Adsense, Bahasa Melayu tak diterima lagi atau dipanggil unsupported languange.

Sebab tue la ramai yang kena banned sebab letak iklan GA di blog bahasa melayu. Harap maklum.

feyus said...

Perghh. ingatkan nuffnang je, google adsense pon dpt. tahniah jamal.

maszmadi said...

bestnyer tengok jumlah earning tu.. erm, masz ada try bukak blog berbahasa inggeris, n apply GA nieh, tapi x dpt coz pengunjung x cukup spt yang ditetapkan.. huhu
sedey.....

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..thanks semua..

Masz: Takpe la,usaha lagi ye. Lepas tue cuba apply GA lagi tau

adam narzuan said...

bila laa turn adam lak ni... sabar..sabar.. hehehe

Hackers said...

memang hebat lu bro..aku dan ewanrani dok pk mcm mana ko buat ni..aku nak buat blog dalam bahasa inggeris xreti pula...hebatlah..kalau aku dapat income mcm tu, xkeje pon xpe..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah rezeki..thanks Adam & Hackers..kirim salam kat ewanrani..hehe

Anonymous said...

x leh apply kat blog melayu...

penah try wat...
dpt email dr google...
mengatakan x leh..

huhu..ape nak wat..
ngah cr idea nak bangunkan blog english plak..

naim said...

:)

Tahniah bro.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Adsense memang x boleh apply guna blog bahasa melayu, confirm kena reject nanti.

Thanks Naim

iena said...

wahhh tahniah ye en jamal..nuffnang pun en jamal byk dapat gakk.rezeki...

tia @ Ini Kisah Tia said...

saya dah pasang GA dekat blog bahasa Melayu saya. cuma , saya tak faham , macamana pengiraannya ni? lepas berapa hari letak iklan tu baru earning dia akan bergerak?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Pesanan dari Jamal, better jangan letak di blog berbahasa Melayu. Nanti akaun Adsense anda akan dibanned.

Earning akan dikira berdasarkan CPC, berapa banyak klik yg kita dapat. Earning akan diupdate setiap masa.

Tak Dikenali said...

terima kasih Jamal untuk pesanan tu. sebenarnya GA memang tak support blog yang guna bahasa Melayu tapi saya mohon GA ni melalui docstoc. dah banyak kajian yang saya buat .. tu pun saya cuma mencuba tapi tak sangka boleh dapat. mungkin saya perlukan kajian lebih dan pertanyaan lagi dengan mereka yang dah cuba pasang GA dekat blog bahasa Melayu kan. terima kasih sekali lagi :)

Tak Dikenali said...

okeylah , misal kata saya nak buat blog english .. blog pasal apa yang saya boleh buat ye? macam yang saya tengok dekat blog Jamal yang guna English lang tu , overall macam pasal minyak kan? ada apa2 cadangan tak? saya pun sebenarnya minat dengan GA ni dah lama dah. cuma , baru sekarang mula berjinak-jinak ..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Oh, tang bagi cadangan tue bergandung pada individu tue sendiri la.

Dan Jamal memang fokus pada satu niche saje iaitu pasal Oil & Gas. Lagipun dah memang Jamal kerja dalam bidang nie, so memang xde masalah la nak explore lagi dan lagi.

Tips yang Jamal boleh bagi ialah, buat blog yang fokus pada satu niche(topic) sahaja. Dan kalau boleh, pilihlah niche yang kita minat. Tentang hobi kita ke. So takde la bila mula2 semangat, nanti dah lama2 rasa bosan dan malas nak update blog tue pulak..

Good Luck

Anonymous said...

bro..kalo i apply adsense & nuffnang sekali boleh x? mereka ada banned kita x....skrg i under nuffnang...xda earning pun.. adsense earn dlm dollar..masyukk..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Blog ko in malay ke english. Kalau in malay better x payah letak adsense, kalau x kena banned nanti.

Kalau english better letak adsense je,buang nuffnang tue since xde earning kan.

Myvitrd said...

Kenapa sku tengok ramai blogger blog melayu letakkan iklan adsense sekali dgn nuffnang.. Boleh ke mcm tu

Jamaluddin Abu Bakar said...

Ntah la Myvitrd. Aku memang x letak sekali. kalau dah letak adsense, Nuffnang tue buang je la. Bukan berbaloi pun iklan nuffnang..haha

donnyien said...

wah lumayan tu bro, tahniah dari saya!

Jamaluddin Abu Bakar said...

Thanks Don. Nie pun jarang2 dapat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...