POWER OIL AND GAS

Hasil Shopping di IKEA untuk Rumah Baru

BILLY Bookcase with Glass Door (RM169 + RM160)


DOMBAS Wardrobe (RM399)

MALM Bed Frame with Slatted Bed Base (RM299 + RM60)

SULTAN FLORVAG Mattress (RM249)


Minggu nie agak busy buat Jamal sebab dalam proses untuk pindah ke apartment baru di Ampang. So sabtu lepas Jamal pun pergi la ke IKEA Damansara untuk shopping barang-barang rumah. Dan hasilnya adalah barang-barang seperti diatas tue. Kalau ikutkan hati memang nak beli banyak lagi, tapi bila raba poket rasa macam tak cukup je budget. Jadi Jamal beli je la mana barang-barang yang penting dulu. Sebab nak pakai duit untuk bayar downpayment kereta Proton Preve pulak nanti.

Macam katil, tilam dengan wardrobe tue memang wajib beli la sebab kalau takde nak tido kat mana kan. Manakala bookcase tue untuk letak koleksi buku-buku Jamal yang berlambak. Maklumlah diantara hobi Jamal ialah membaca buku. Lepas dah ambil dan bayar barang-barang tue semua, Jamal pergi ke kaunter home delivery. Senang suruh diorang hantar terus ke rumah, kalau rumah korang kat area Lembah Klang, kena la charge RM65 lagi. Kira reasonable la tue.

Malam tadi dengan bantuan adik Jamal, kitorang baru siap pasang katil dengan wardrobe je, tue pun dah sampai pukul 1 pagi. InsyaAllah lepas nie nak pasang bookcase pulak. Nanti kalau ada budget lebih, Jamal nak pergi shopping lagi ke IKEA nie, memang rambang mata la, rasa nak beli je semua barang-barang kat situ letak dalam rumah. Design barang die cantik sangat, sejuk mata memandang.

Jom lepas nie sama nak ikut Jamal pergi shopping ke IKEA lagi.





ikea, ikea malaysia, ikea damansara, billy bookcase ikea, dombas wardrobe ikea, sultan mattress ikea, shopping di ikea, home delivery ikea

11 comments:

slumberdek said...

seronok shopping perabut.....lebih seronok duduk rumah sendiri. lepas ni blh la bawa balik suri dan penyeri rumah plak....hehhehehe

Jamaluddin Abu Bakar said...

Memang seronok pergi habiskan duit..haha

azri johan said...

wah, cantik jugak design perabot kat IKEA tu..

Jamaluddin Abu Bakar said...

Memang cantik sebab harga die pun cantik jugak..:-)

myebutterfly said...

Wah...dah beli rumah ke??tahniah...

Jamaluddin Abu Bakar said...

Beli apartment je dulu..Thanks :-)

Ann@zanyra said...

dh msk dh umah baru yea...rumah yg dkt ngn ampang sportplanet tu kan??

waa...ehem2 bau kete baru dh tu..preve..boleh la tmpng naik nnti..;)

Jamaluddin Abu Bakar said...

A'ah, rumah kat sport planet ampang tue.

Hehe, untuk bulan nie banyak yang baru

-Rumah Baru
-Kete baru
-Kerja baru

cikgu siti hazreen said...

wah bestnya :-)

donnyien said...

Wah banyaknya barang..ada juga lalu2 sana tengok2 je.. kalau perlu baru Don beli.

Jamaluddin Abu Bakar said...

Memang la, kalau tak perlu baik x payah membazir beli. Kalau duit banyak x abis pakai takpe la boleh enjoy..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...